Annons

Minne för livet på Gothia Cup

BK Landoras 13-åringar besökte Göteborg och Gothia Cup, som bekant är världens största ungdomsturnering i fotboll, den gångna veckan och såg till att få minnen för livet med sig hem.

På förhand hade P13-laget hamnat i en knallhårt grupp med anrika Örgryte IS, en engelsk fotbollsskola från Bath och ett australiensk akademi från Perth. Gruppen skulle också visa sig bli riktigt jämn för tre av lagen.
– Vi åkte upp med en 17-manna stark trupp, en spelarmaskot samt två ledare, berättar lagets tränare Carl Nielsen.

Annons
 

Första matchen spelades mot Örgryte IS med egentligen bara ett lag på banan. Landora dominerade från start till mål och vann med 4-0. Efter matchen var det dags för Gothia Openening Ceremony med musik från och presentation av alla deltagande länder på ett nästintill fullsatt Nya Ullevi.

Dag två innebar match mot Bath and Wiltshire Football Academy som visade sig vara en fotbollsskola likt den som finns i Landskrona. Britterna var stenhårda och hade ett högt tempo men med ett extremt bra försvarsspel och uppoffrande lagarbete lyckades Landora klara av 0-0 mycket tack vare ett extremt bra målvaktsspel.
– En match killarna aldrig kommer glömma, menar Carl Nielsen.

Sista gruppspelsmatchen spelades på onsdagen mot australiensiska Perth.
– Redan från start syntes det att Perth var snäppet vassare än oss och det var egentligen aldrig någon jämn match. Killarna kämpade men åkte tyvärr på en 2-0 förlust. Detta innebar B-slutspel och en tredjeplats i gruppen.

I B-slutspelet inledde vi mot Skiljebo SK med en stabil 4-0 seger. I 1/16-dels finalen kördes tyska TSV Uesen över med 3-1 och i 1/8-dels finalen besegrades en polsk/finsk fotbollsakademi vid namn FC Inter med 2-1.
– Resan tog tyvärr slut i kvartsfinalen mot JK Tabasalu från Estland, som vunnit en turnering i sitt hemland och fått hela äventyret sponsrat av SKF (huvudsponsor för turneringen). Samma lag skulle senare visa sig vinna hela B-slutspelet.

– Killarna har fått otroligt många minnen med sig hem och antagligen lär denna resan bli ett minne för livet. Vi har spelat sju matcher mot lag från sex olika länder och gått till kvartsfinal i världens största cup. Vi är extremt stolta över killarna som varit oerhört proffsiga och till exempel fått gå upp kvart i sex vissa dagar för att spela match. Att en familjeklubb som Landora kan åka och faktiskt mäta sig hyfsat jämnt mot akademier och fotbollsskolor från hela världen är ett kvitto på att vi gör någonting rätt i föreningen, avslutar Carl Nielsen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser