Annons

Anna, ett alternativ till Hasse

Hennes sommarkonsert i hemtrakterna krockar med Hasse Anderssons spelning i Teaterparken. Att hävda sig mot en av landets just nu populäraste artister kräver sin kvinna.

Anna Louise Ekman växte upp i Sireköpinge med Landskrona som närmaste stad. Den i dag Stockholmsbaserade sångerskan ger på torsdag en konsert i Kvistofta kyrka.
– Jag ser speciellt mycket fram emot denna kväll, inte långt från mina hemtrakter, säger hon som la grunden för sin musikkarriär under gymnasietiden.

– På Gullstrandskolan hade vi en fantastisk musiklärare som såg till att vi kunde utöva vår musik. Det blev en betydelsefull plattform för mig och andra att satsa på mer musik. Jag har dessutom under många år sjungit med sånggruppen Vittra som haft konserter i Landskrona såväl som runt om i Skåne,
säger hon som vid DN-galans öppningsceremoni ifjol (Diamond League Friidrott) framförde hon nationalsången a cappella.

Annons
 

Anna Louise Ekman som tidigare i sommar bland gett konserter i Stockholm och Köpenhamn utlovar en uppfriskande blandning av lugn och svängig pop/jazz/visa med italienska inslag.
– Jag tillbringade några månader i Italien och kom hem med några italienska låtar i resväskan. Flera år senare utvecklade jag den inspirationen tillsammans med jazzmusiker, säger hon om låtarna som bland annat går att höra på Spotify.

En smått oväntad cover med lokal anknytning bjuder hon också på.
– Det är Pelle Osslers ”Hela mitt Liv” som jag naturligtvis kommer att framföra på skånska. Det var tack vare ett sånguppdrag på en vigsel som jag kom i kontakt med låten. Det är en så fängslande text så jag har behållit den i min repertoar och har längtat i ett år att få framföra den med band. Nu blir det av, säger hon med ett leende på läpparna just kommen från replokalen med bandet.
– Jag kan utlova en superfin version.

I bandet ingår Simon Mårtensson på gitarr/piano/sång, Per Henry Levi Knagg på kontrabas samt Edwin Walter på percussion.

Konserten i Kvistofta sammanfaller med Landskronakarnevalen och Hasse Anderssons spelning.
Sommaren är musikens årstid och den 23 juli blir det två fantastiska musikupplevelser inom räckhåll. I Kvistofta kyrka blir det både lugna och svängiga jazztoner med skånska och italienska inslag. Jag kan utlova en unik kväll, avslutar sångerskan.

Anna Louise Ekmans sommarkonsert torsdagen den 23/7 juli börjar kl 19 i Kvistofta kyrka.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser