Annons

Flera SM-medaljer till Landskrona Varpaklubb

Landskrona Varpaklubb tillhör Sverigeeliten. Det står klart efter att SM avgjorts på Gotland. I fredags tog Johan Andersson ett guld och ett brons i junior-SM och klubbens herrlag tog en mycket meriterande silvermedalj i grenen lagkula på söndagen.

I fredags skrev vi om Johan Andersson JSM-guld i varpa och senare på fredagen följde han upp sitt guld med att ta brons i grenen centimeter.
För herrarna var det tuffare. Tim Andersson kom nia i grenen individuell kula och Daniel Löfqvist elva i grenen centimeter. Men i lagkula tog sig Tim Andersson, Daniel Löfqvist och Calle Paulin till final. efter segrar mot tre gotlandslag.

Annons
 

I semifinalen besegrades fjolårssegrarna Hablingbo IK med 7-12, 12-10, 12-8.
– Vi reste oss i grevens tid i denna match, kompletterade varandra underbart och kunde till slut mala ner detta lag som vi förlorade mot i semin i fjor och faktiskt aldrig tidigare slagit, sa Tim Andersson efter semifinalen.

I finalen bjöd dock Gotlands Bara IF på för tufft motstånd. Efter fyra timmar i stekande sol och en publik på 300 runt den lilla finalarena där 290 höll på hemmalaget vann som vann med siffrorna 12-11, 9-12, 12-9. Matchen kunde man följa på P4 Radio Gotland.
– Det är en liten sport men detta är nog ändå en större bedrift än vad många tror. De 3-4 bästa gotlandslagen står i en klass för sig, och nu blandar sig lilla Landskrona in i leken för andra året i rad, säger Tim Andersson med blandade känslor.
– Totalt sett måste vi ändå vara nöjda, även om det just nu känns väldigt surt, speciellt när var så nära, säger varpaspelaren och hans lagkamrat Calle Paulin avslutar .
– Direkt efter matchen bestämde vi att satsa ett år till, vi har nu visat att vi är en av Sveriges starkaste varpaföreningar.

Läs även: Landskronason tog JSM i varpa

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser