Annons

Åtta års fängelse för mordförsök

Natten till den 15 maj högg en 34-årig man en fyra år yngre man i bröstet med en kniv i centrala Landskrona. Gärningsmannen har nu dömts till åtta års fängelse för mordförsök. 34-åringen hävdar dock att han handlade i nödvärn och kommer därför att överklaga domen.

Den 15 maj i år inträffade ett knivdrama inte långt från polishuset i Landskrona. En 34-årig Landskronabo tog med sig en grillkniv från en restaurang och gick ut till en 30-årig man och högg honom i bröstet. Mannen fördes till lasarett med kniven kvar i kroppen. Enligt utlåtande från läkare var det ytterst nära att en kroppspulsåder skurits av och då hade 30-åringen med stor sannolikhet avlidit.
Detta tog tingsrätten i Lund fasta på och dömde 34-åringen till åtta års fängelse för mordförsök. Han ska dessutom betala minst 140 000 kronor i skadestånd till målsäganden.

Annons
 

34-åringen hävdar dock att han handlade i nödvärn då han högg 30-åringen. Anledningen till den uppkomna situationen är att 30-åringen haft ett förhållande med 34-åringens hustru. De båda låg i skilsmässa och bodde inte heller ihop då 30-åringen hade ett förhållande med kvinnan. Vid ett tillfälle hälsade 34-åringen på hustrun vilket gjorde 30-åringen så arg att han hotade att komma och kasta ut 34-åringen från balkongen. Därav den rädsla som 34-åringen hävdar till försvar.

34-åringen kommer att överklaga domen. Med anledning av detta sitter han fortsatt frihetsberövad med restriktioner.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser