Annons

Åklagare väntar på provsvar från våldtäkt

Den andra juli våldtogs en ung kvinna en bit från Lindhs hamn i Landskrona. Polisen gick dagen efter ut med ett klart signalement och bara någon dag senare greps en misstänkt man. Han är dock släppt efter förhör men är fortfarande misstänkt. Kammaråklagare Per Axel Rosén tycker att man gjort vissa framsteg i utredningen men vill inte kommentera något innan proverna från den tekniska undersökningen kommer.

Två dagar efter överfallsvåldtäkten på en kvinna i 20-årsåldern i Landskrona greps en man som till stora delar passade in på det signalement polisen gått ut med. Mannen släpptes dock efter förhör redan samma dag.
– Man han är fortfarande inte avskriven, säger kammaråklagare Per Axel Rosén.
– Mer vill jag egentligen inte säga i dagsläget.

Annons
 

Totalt har ett 20-tal personer hörts. Hur många av dessa som är vittnen och hur många som förhörts om våldtäkten vill inte kammaråklagaren berätta. Han anser dock att man gjort vissa framsteg.
– Jag tycker att det rör på sig framåt men ännu har vi inte så mycket så att vi kan gripa någon, säger han.

Han bekräftar dock att man just nu väntar på svar från den tekniska undersökningen som genomförts. Det har bland annat säkrats spår som kan knytas direkt till gärningsmannen och om inte förr så när svaren kommer så vet man om det är den nu misstänkte som är gärningsman.
– Den slutsatsen kan man ju dra, säger Per Axel Rosén som hoppas på svar under sommaren.
– De har dock inte kunnat lämna något preliminärt besked om när alla prov är klara. Jag hoppas dock att det inte ska ta mer än några veckor, avslutar kammaråklagaren.

Läs även:

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser