Annons

Läsande män på bokcirklar i höst

Den 25 augusti kl 18.00 startar bibliotekets bokcirkel Män som läser. Under hösten kommer flera mer eller mindre kända män med anknytning till Landskrona leda var sin bokcirkel.

Först ut är Måns Back Nilsson som har valt boken En underbar torsdag av John Steinbeck.
– Jag är en föredetting på många sätt och vis. Före detta politiker, storstadsbo, resenär, sångare, husockupant och hippie. Numera är jag hemtjänstarbetare, villaägare och skallig punkare. Punken ger vi aldrig upp, säger Måns Back Nilsson som älskar litteratur i alla dess former.
– Jag vill nog prata om läsning i stort, hur olika böcker påverkar en, varför man behöver dem. Jag vill att folk ska lämna ”min kväll” med en handfull lästips och kanske en och annan intressant tanke om vad litteratur kan vara.

Annons
 

Internationella undersökningar som Pisa har etablerat bilden av hur svenska elevers läsförståelse blir allt sämre. Sämst är den hos pojkar. I den senaste Pisaundersökningen hade svenska pojkar i snitt 51 poäng lägre resultat än flickor. Forskarna tror att det är minskad läsning som ligger bakom tappet och bristen på manliga läsande förebilder lyfts allt mer.

Biblioteket vill med bokcirkeln Män som läser slå ett slag för läsningens stora betydelse. Fler män som i nuläget planerar att delta i bokcirkeln är Henning Süssner Rubin, Csaba Bene Perlenberg och Calle Sundewall.

  • 25/8 18.00 En underbar torsdag av John Steinbeck tillsammans med Måns Back Nilsson.
  • 29/9 18.00 Vägen till Klockrike av Harry Martinsson tillsammans med Henning Süssner Rubin.
  • 27/10 18.00 Stenens väktare: första boken i Sagan om Belgarion av David Eddings tillsammans med Csaba Bene Perlenberg.
  • 11/12 14.00 Ensam i Berlin av Hans Fallada tillsammans med Calle Sundewall.
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser