Annons

Nygammal fiskebåt på besök

På tisdagen roddes den gamla fiskeskutan Søblomsten in i Landskrona hamn och lade till framför stadshuset. Det är föreningen Skibslaget Åfjordsbådene som varje sommar seglar och ror i Öresund samt i Stora och Lilla Bält.
– Vi kommer från Århus och ska vara ute i en vecka. Sedan tar andra entusiaster över, sade en av de glada danskarna på onsdagsmorgonen.

Båten är byggd i Norge 1995 och ska efterlikna en fiskebåt som tog fiskarna från den norska kusten ända upp i Norra Ishavet. Seglingen är det viktigaste och skulle det vara helt stilla så åker årorna fram. I nödffall finns det även en motor att tillgå.

Annons
 

På onsdagseftermiddagen var det dags att fara vidare och det första målet är Ven.


Frukostlaget är i full gång.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser