Annons

En månad kvar till visfestivalen

Med en månad kvar till visfestivalen som hålls i Slottsparken den 31 juli och den 1 augusti, så börjar alla pusselbitar falla på plats. Landskrona Direkt träffade idékläckarna Annette Kumerle Lindvall och Birger Sölveryd på plats.

Den 31 juli och den 1 augusti kommer Slottsparken vid Slottscaféet att fyllas av visor och visartister. Det kommer att bjudas på både gamla och kända och nya fräscha visor, framförda av såväl lokala som rikskända artister.
– Med tanke på hur lite pengar vi har haft att röra oss med så har vi fått ihop ett fantastiskt startfält, säger Birger Sölveryd som är den som engagerat de flesta artisterna.
– Jag känner dom flesta från den tid då jag själv for land och rike runt och spelade visor, säger han och skrattar.

Annons
 

Birger Sölveryd brukar hälsa på Landskronas sångfågel Annette Kumerle Lindvall för att få lite tips och idéer på sin sång och det var vid ett sådant tillfälle som idén föddes.
– Det var väl i höstas. Och då frågade han mig om vi inte skulle arrangera en visfestival, säger Annette Kumerle Lindvall som inte behövde fundera länge.
– Jag hade själv varit i de banorna och när nu förslaget kom så tände jag direkt.

Tanken är att aritstena ska varvas med elever för Anette Kumerle Lindvall. Och allt däremellan kommer de båda arrangörerna att ta hand om.
– Det kommer inte att bli några dödpunkter, lovar Birger Sölveud som trots att programmet näst intil är spikat, kan komma med fler överraskningar.
– Det är en fråga om ekonomi. VI har till exempel fått besked från Thomas Di Leva att han jättegärna vill komma och vi har fått ett fantastiskt pris. Men har vi inte pengarna så funkar det inte. Men med detta sagt så är det bara att höra av sig om man vill vara med att förgylla visfestivalen.

Och just att externa finansiärer står för speciella artister är något som redan är en realitet.
– Ett exempel är CajsaStina Åkerström. Det är Svenska Kyrkan som betalar hennes gage och det är vi oerhört tacksamma för.

Nu hoppas arrangörerna att vädret ska visa sig från sin bästa sida.
– Vi vill att hela Slottsparken ska fyllas av glada människor i alla åldrar och ha det trevligt. Allt börjar vid 13-tiden och håller på till midnatt. Vårt mål är att sätta ett rejält avtryck och sedan komma tillbaka nästa år, avslutar Annette Kumerle Lindvall.

Följande artister är klara i skrivande stund.
Erik Sandberg, Kiki Nilsenius, Kristian Svensson, Fride Nilsson, Mattias Bengtsson, Miss Annah, The Moniker, Pierre Ström, CajsaStina Åkerström, Dan Sölverud, Trinity, Helene Skogspil, Leona Duo, Ingela Sundberg, The Howdy Partners, Marie Bergman, Mats Paulsson, Halvard Jenssen och Susanne Alvengren samt naturligtvis Annette Kumerle Lindvall och Birger Sölverud.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser