Annons

Brygghuset Finn släpper sin första lager

I veckan lanserar Brygghuset Finn från Landskrona sin fjärde ölsort. Det är en öl av typen California Common Lager och från och med onsdag finns den att köpa på Systembolaget och på restauranger.

Brygghuset Finns California Lager är resultatet av ett omfattande arbete under våren. Bryggare Simon Frennberg har lagt ner otaliga timmar på att utveckla och färdigställa receptet. Resultatet är, enligt tillverkarna, en riktigt bra öl för sommarens grillkvällar.
– California Lager är en öltyp vi själva gillar mycket men som vi har haft svårt att få tag på då relativt få tillverkat den. Det är en smakrik öl som passar bra till det mesta, säger bryggeriets VD Joacim Larsen.

Annons
 

Lagern, vilken är brygghusets första, lanseras den 1 juli på restauranger, sju lokala Systembolagsbutiker och i hela landet via Systembolagets hemsida. Nyligen genomfördes en smyglansering på ett fåtal utvalda restauranger i fem svenska städer för att se hur ölen skulle tas emot av öldrickarna.
– Responsen från restauranggästerna har milt uttryckt varit mycket god och för tillfället är det fullt ös som gäller, säger säljchef Mats Hägerfors.

Bryggeriet har sen starten haft ambitionen att brygga kvalitetsöl tillgängligt för alla, vilket har visat sig vara ett vinnande koncept. I flera omgångar har bryggeriet fått bygga ut sin produktionsanläggning för att kunna möta efterfrågan. I vintras installerades en helautomatisk buteljeringslina och nu har precis nya jäs- och lagringstankar installerats, vilket närapå fördubblat kapaciteten.

Brygghuset Finn startades 2011 av tre studenter och har sedan starten på studentkorridoren vuxit till ett etablerat hantverksbryggeri. Brygghuset Finn har i dagsläget fyra ölsorter och vann guld för ”Bästa Svenska Fatöl oavsett kategori” med sin Brown Ale på Stockholm Beer & Whisky 2014.

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser