Annons

Bengt Adolvsson har gått ur tiden

Bengt Adolvsson tillhör de politiker som engagerat sig mest och längst i den lokala politiken. På söndagsmorgonen gick han dock ur tiden efter en längre tids sjukdom.

Med sina 47 år inom kommunalpolitiken tillhörde Bengt Adolvsson (S) de verkliga veteranerna. Första gången hans namn stod på en valsedel var 1966 och till så sent som i höstas satt han i kommunfullmäktiges presidium för socialdemokraterna.
– Bengt har genom åren stått för stabiliteten i det politiska arbetet, först i Härslövs Arbetarekommun och efter kommunsammanslagningen i Landskrona. Han var lite blyg och gillade inte att stå i rampljuset, men han ställde alltid upp för partiet och har svarat för en stor insats genom alla år, säger arbetarkommunens ordförande Anders Karlsson.

Annons
 

Bengt Adolvsson kommunalpolitiska karriär började redan 1967 i dåvarande Härslövs kommunfullmäktige. Där satt han till kommunsammanslagningen 1974. Bengt Adolvsson upplevde också förvandlingen från industrisamhället till dagens mer kunskapsorienterade servicesamhälle. Bland annat var han med då Öresundsvarvet lades ner 1983.

Bengt Adolvsson blev 73 år.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser