Annons

Äntligen en BoIS-seger på IP

Inte sedan den 25 augusti förra året har BoIS tagit tre poäng på Landskrona IP. Den gången var det Degerfors som fick stryk med 2-0. Denna gång var det Höllviken som besegrades med 4-2. Segern innebär att BoIS är på den övre halvan av tabellen för första gången på hela säsongen.

De 1639 åskådarna som hade tagit sig ut till Idrottsplatsen på måndagen fick se en något annorlunda tillställning. BoIS började i högt tempo och hade fullständig kontroll på tillställningen. Närmast att göra 1-0 var Darko Lukanovic som nickade högt över i bra läge efter bara två minuter.
I den 13 minuten kom kallduschen. Först sköt Magnus Carlsson hål i luften och försökte igen. Han träffade bollen som sedan touchade någon i röran framför mål, vilket ställde Jonas Sandqvist. 0-1 var ett faktum.

Annons
 

BoIS fortsätter dock att trumma på och Andrew Stadler är centimetrar från att kvittera efter en kvarts spel. Kvitteringen skulle dock komma i minut 21 då Mikael Dahlgren hittade mycket duktige Muamet Asanovski på högerkanten. Han slog i sin tur en direktpassning in framför mål där Darko Lukanovic kunde drämma in bollen i första krysset.
Tre minuter senare kommer 2-1 då Darko passar Andrew Stadler som lyckas komma i position och elegant skruvar in bollen till höger om Marcus Eriksson i Höllvikenmålet.

Och som inte detta var nog så fick BoIS en straff med ett par minuter kvar av första halvleken, en straff som Darko Lukanovic satte säkert.

Sedan kom kalldusch nummer två. Jonas Sandqvist är långt ute och ska boxa ut en boll men en försvarsspelare missuppfattar situationen och nickar bollen till Niklas Kronström som bara har att från 30 meter lobba in bollen över Sandqvist.

Reduceringen gör att det smyger in sig en viss oro i BoIS-lägret. Samtidigt har Höllviken fått blodad tand och skapar flera lägen till att kvittera i början av andra halvlek. Bland annat har de en nick i ribban i minut 54.

Sakta men säkert lyckas dock BoIS åter ta kommandot och när Muamet Asanovski kan trycka in 4-2 ur snäv vinkel så är det inget snack längre. Och faktu är att om inte Höllvikens nummer tre gjort skäl för sitt efternamn, Sköld, så hade BoIS kunnat göra både två och tre mål till.

BoIS tränare Zvezdan Milosevic är naturligtvis lättad efter matchen.
– Vi visade karaktär idag. Trots att vi släppte in två billiga mål så höll vi spelet uppe. Det var lite oro de första 20-25 minuterna i andra halvlek men sen får vi lägen igen. Jag tycker att vi vinner rättvist.

Darko Lukanovic är också glad efter matchen.
– Det är alltid skönt att få göra mål när man är anfallare. Jag tycker att hela laget gör en bra match och vi förtjänade att vinna, sa han innan han gick in i duschen.

Närmast möter BoIS Trelleborg i DM på bortaplan på torsdag och på måndag nästa vecka är det Kristianstad FF borta.


Igor Arsenijevic styrde och ställde på mittfältet.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.


Darko Lukanovic gjorde två mål och passade fram till ett.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.


Ett av Darkos mål kom på straff.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.


Andrew Stadler placerar in 2-0.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.


Rasmus Alm går från klarhet till klarhet.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser