Annons

Många nyheter på Borstahusdagen

Imorgon, lördag är det dags för Borstahusdagen. Då ges det tillfälle att prova på både aktiviteter, mat och dryck. Förra årets populära matduell ”Kockarnas Kamp” är tillbaka och så klart även Ålen-i-tunnan, Rullebörstävlingen och loppmarknaden. Det blir också en hel del nytt.
Att fisket har en central roll i Borstahusens historia är det ingen tvekan om.

Än idag är fiskeverksamheten en viktig del och på årets Borstahusdag får besökarna komma extra nära platsens ursprung.
– Vi vill att besökarna ska komma närmare fisket. Det kommer att finnas möjlighet att gå ombord på en fiskebåt och lära sig mer om hur det går till i dagens fiske. På land går det att kika på levande fiskar och krabbor, och om man är på tävlingshumör kan man vara med i vår krabbfisketävling där det gäller att fånga den tyngsta krabban, berättar Elin Jönsson från företaget Why Land som arrangerar dagen på uppdrag av föreningen Destination Borstahusen.

Annons
 

I fjol gjorde matlagningstävlingen ”Kockarnas Kamp” succé när Filip Siljemark från Erikstorps Kungsgård segrade mot Fredrik Christiansson från Pumphuset. I år möts de två krogarna igen i ett antal nya grenar. För Pumphuset tävlar Martin Lundström och för Erikstorp tävlar kökschefen Anton Andersson. Tävlingen startar klockan 13.30 och pågår i 60 minuter.

För den mat- och dryckesintresserade är ett besök till trädgården på Erikstorps Kungsgård ett hett tips. Där har man nämligen bjudit in sina mat- och dryckesproducenter att berätta om sina produkter och råvaror.

Som vanligt förgylls Borstahusdagen med upplevelser och aktiviteter såsom ”Ålen i tunnan”, Rullebörstävlingen, Ålalotteriet, Funballz, loppmarknad och ponnyridning, men det blir också några nyheter i programmet. Bland annat kommer man kunna prova på både kanot och segling och på hamnplan kommer det att finnas en stor hinderbana.

Nyöppnade Borstahusen Clothing finns på plats med försäljning av herrkläder och i Borstahusens Kapell anordnas Drop-in-dop (!).
– Med Borstahusdagen vill vi lyfta fram det bästa av Borstahusen. Besökarna ska ges möjlighet att testa och smaka och förhoppningsvis få med sig många fina upplevelser under sitt besök, berättar Elin Jönsson.

Allt startar klockan 12.00. Restaurangerna och butikerna håller sina vanliga öppettider och bjuder på livemusik och specialkomponerade menyer. På Pumphuset visas utställningen ”Deras värld var Borstahusen” och i konsthallen ställer Lisa Burenius ut.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser