Annons

Värme och sorg i fotoutställning

I sommar visas fotoutställningen ”I kroppen min” i Café Nell Walden på Landskrona museum. Utställningen porträtterar författaren, journalisten och musikern Kristian Gidlund, som avled, 29 år gammal, i cancer den 17 september 2013. Den som stått bakom kameran är vännen och fotografen Emma Svensson.

År 2010 fick Kristian Gidlund beskedet att han var sjuk i cancer. Han startade bloggen ”I kroppen min” dagen innan han fick sin första cellgiftsbehandling. Året därpå blev han friskförklarad men efter ytterligare ett år var cancern tillbaka, nu obotlig.
I bloggen beskrev han det så fruktansvärda med vackra ord, vilket kom att beröra många. Hans nära vän, fotografen Emma Svensson dokumenterade Kristians resa mot slutet. För att skapa något bestående. För att hedra sin vän.
– Kristian är en av mina närmaste vänner, vi känner varandra sedan tio år. Det var då vi började våra karriärer. Han som rockstjärna. Jag som fotograf. Vi följdes åt och jag plåtade honom, bandet, deras skivomslag. 2010 blev han sjuk i cancer. Han startade bloggen I kroppen min för att vi som stod honom nära skulle veta vad som hände. Där skrev han så vackert, om något så fruktansvärt, säger Emma Svensson.

Annons
 

Fotografen har följt Kristian från rockstjärnelivet som trummis i Borlängebandet Sugarplum Fairy, via diagnosen med obotlig cancer, till slutet. Hon vill att utställningen skulle visa både mörker och glädje.
I utställningen visas ett urval av hennes foton av Kristian Gidlund och texter skrivna av Kristian själv.

Utställningen visas 25 juni – 2 augusti.
Vernissagen och invigning äger rum imorgon torsdag klockan 18.30.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser