Annons

Fritt fram för floppar

Meningarna har varit delade om vem som ska sköta underhållet av stadens discgolfbana Detta har betytt att de som velat spela har kommit i kläm. Gräset har på sina ställen växt långt över knähöjd vilket gjort spel mer eller mindre omöjligt. Men nu har stadens fritid- och kulturförvaltning kommit överens med parkförvaltningen om vem som ska sköta om klippningen och redan denna vecka kommer banorna att återställas i spelbart skick.

Sedan Landskrona stad invigde discgolfbanan i Slottsparken och runt Citadellet 2013 har ett stort antal utövare spelat discgolf. Just nu är det dock väldigt svårt eftersom gräset på sina ställen är för högt.

Annons
 

Problemet har varit att ansvarsbiten för skötseln av banan inte varit glasklar. Ett problem som uppmärksammades redan ifjol men först nu tycks det båda förvaltningarna kommit överens.

På måndagen träffades företrädare för fritid- och kulturförvaltningen och teknik- och serviceförvaltningen.
– Det är egentligen parkavdelningen på teknik- och serviceförvaltningen som är ansvariga, säger Almir Hodzic, avdelningschef på fritid- och kulturförvaltningen.
– Vi har dock kommit överens om att de ska klippa banorna tre gånger om året och sedan ska vi klippa vid behov, säger han och lovar att banorna kommer att vara fullt spelbara i veckan.
– Vi har fått löfte om att de ska klippas på onsdagen eller torsdagen och sedan är det fritt fram för spel igen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser