Annons

60-talsshow på Pumphuset

Anna-Lena Bergerlin och Jan Sigurd återvänder till Pumphuset. På söndag bjuder artisterna in till 60-talsshowen Anna-Lena MED MAN.

Anna-Lena Bergerlin (fd Brundin) och Jan Sigurd, har båda långa karriärer inom Sveriges artist- och kulturliv. Anna-Lena blev folkkär med teveserien Daily Live på slutet av åttiotalet. Jan Sigurd jobbade med Monica Zetterlund på hennes sista turné och skrev hennes sista CD-skiva.  Anna-Lena har skrivit 8 böcker och Jan har jag givit ut 20 böcker. Han fick Piratenpriset 2005 och hedrats med utmärkelsen ”Till Evert Taubes minne”. Jan skrev och regisserade ”Kusiner i Kubik” för SVT Drama. Anna-Lena har spelat in tango och Piaf på CD
och turnerat med ståupp och musik. Efter ett stort antal radioteater-, scen- och teveföreställningar – var och en på sitt håll – har de nu gjort en föreställning tillsammans som är en blinkning åt sextiotalet.
Den heter Anna-Lena MED MAN.

Annons
 

– Vi drömmer om en tid när konjunkturerna var goda, ingen hade säkerhetsbälte och folk älskade att röka cigaretter. Anna-Lena MED MAN öppnar en samling konservburkar med Bullens korv, bogskinka och stuvade makaroner. I glasen: Geting!
Pinnglassen erövrade landet, betongen firade triumfer och Det svenska
folkhemmet fick källare: I gillestugan skulle den nya socialdemokratiska generationen fostras med chips, svensktoppen och Flygande Jakob. Bilen blev föremål för var mans kärlek och Malmö fick Skandinaviens första skyskrapa av Manhattanmodell. Vi vill knyta an till Sveriges 60-tal. En svensk Mad Men i pocketformat!,
skriver artistduon i sin programförklaring. Showen kan du se i Pumphusets konsthall, söndagen den 28/6 klockan 17.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser