Annons

Politisk doldis går i pension

Strandberg, Esbjörnsson, Fahlcrantz med flera. Detta är namn som är välkända inom den lokala politiken. Men i varje parti finns de som jobbar i de tysta, trogna partianslutna vars namn sällan eller aldrig syns. En av dessa trotjänare är Agneta Dahlgren. De senaste 20 åren har hon varit spindeln i nätet på socialdemokraternas kansli. Nu är dock hennes politiska arbete slut. Det är dags att gå i pension. På fredagen avtackades hon på sin arbetsplats.

Vad som väntar runt hörnet har hon inte tänkt på.
– Jag tror inte jag har tagit till mig att det är dags att dra sig tillbaka, säger hon och skrattar.
– Det kommer säkert att bli mycket spontant. Allt från någon resa till enstaka utflykter. Dessutom har jag ett hus att se till samt mina barn och barnbarn. Det ska nog bli ganska skönt. Jag kommer inte att ha några problem att få tiden att gå, säger Agneta Dahlgren när Landskrona Direkt tittar förbi.

Annons
 

Runt bordet sitter kommunalråd Jonas Esbjörnsson, riksdagsman Niklas Karlsson samt ett flertal andra vänner till henne. Såväl vanlig tårta som smörgåstårta serveras till kaffe och läsk. Stämningen är uppsluppen. Och det är just den gemenskapen hon kommer att sakna mest.
– Det är den biten jag kommer att sakna, att träffa folk. Dessutom kommer det nog att kännas konstigt när det börjar dra ihop sig till val igen. Då är det riktigt kul.

Allt började i mitten av 1990-talet. Hon bodde då granne med nuvarande ordföranden i Arbetarkommunen, Anders Karlsson.
– Det var i samband med valet 1994. Kanslipersonalen då hade mycket att göra och Anders frågade om jag var intresserad av att jobba för dom och jag tackade ja eftersom jag var arbetslös. Sedan blev det ett kort uppehåll men 1995 var jag tillbaka och här har jag varit sedan dess.

Agneta Dahlgren har även haft en del politiska uppdrag.
– Först satt jag med i vad som då hette vård- och omsorgsnämnden och senare har jag även suttit i arbets- och socialnämnden som det en gång hette. Dessutom har jag varit nämndeman men sedan 2010 har jag hållit mig här på kansliet, avslutar hon och låter sig väl smaka av smörgåstårtan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser