Annons

Bortamatcher is da shit

Tidigare har det alltid hetat att BoIS är ett starkt hemmalag. Men tiderna förändras. Någon seger på IP har det inte blivit i år. Men på bortaplan har det gått desto bättre. De randiga har vunnit de fyra senaste bortamatcherna och på dessa har de en målskillnad på 10-2. Den senaste viktorian tog de på torsdagskvällen då de krossade Lunds BK på Klostergårdens IP med hela 4-0.

BoIS första halvlek mot Lunds BK var lysande. Redan efter 40 sekunder var Andrew Stadler mycket nära att göra matchens första mål men han kom med fel fot före till bollen och missade.
BoIS fortsatte dock att spela bra. Mycket bra. Framför allt var det Mikael Dahlgren på mittfältet som styrde och ställde.

Annons
 

Matchens första mål kom efter tio minuter. Det var Mårten Nordbeck som på volley pricksköt in bollen i mål efter ett vackert inlägg från högerkanten.
Nästa mål kom i minut 18. Det var Andrew Stadler som från cirka 30 meter såg att Lunds målvakt stod lite fel. Amerikanen drog då på för kung och fosterland och bollen seglade in i målvaktens högra kryss. Lika påpassligt som vackert.

Ett par minuter senare var Stadler en oklippt tånagel från att sätta trean. Men det skulle bli löftet Rasmus Alm som nätade. Det var efter en Lundahörna som Jonas Sandqvist snabbt sköt bollen till Andrew Stadler som osjälviskt frispelade Alm som inte gjorde något misstag.

BoIS var helt överlägsna hela första halvlek och ledningen kunde varit dubbelt så stor.

De randiga började också andra halvlek som den första slutat. Drygt fem minuter in i halvlek gjorde Mårten Nordbeck sitt andra och BoIS fjärde mål från vänster ytterposition och bara någon minut senare var han nära att även sätta femman.

Successivt börjar BoIS slappna av. Det är inte samma klipp i stegen och anfallsviljan avtar. Samtidigt smyger det sig in ett par småfel och Jonas Sandqvist får arbeta ett par gånger för lönen. Men något fara var det egentligen aldrig även om kvalitén sjönk i slutet av matchen.

Och när domaren blåste av matchen kunde publiken konstatera att BoIS tog en mycket välförtjänt seger.
– Vi gör en mycket bra match och en stor del i vinsten ligger i att vi är så bra på mittfältet. Måns Ekvall, Mårten Nordbeck och Mikael Dahlgren gör en kanonmatch, en match som vi kontrollerar från minut ett. Jag tycker att vi vinner helt rättvist. Det var aldrig något snack, säger BoIS sportchef Patrik Johansson.

Segern innebär att BoIS ligger mitt i den haltande tabellen. Och anledningen till detta är det fina spelet på bortaplan. Kan laget bara börja göra mål även på IP så kan det bli en intressant höst för den 100-årsjubilerande klubben.


Såväl Mårten Nordbeck som Andrew Stadler var mycket bra i matchen mot Lunds BK.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser