Annons

Beskedet till IES kan dröja

Igår skrev vi att Internationella Engelska Skolan hoppas få ett positivt besked runt midsommar från skolinspektionen på sin ansökan att starta en F-9 skola i Norra Borstahusen. Nu meddelar skolinspektionen att det kan dröja lite längre än så.
– Något precist datum för beslut kan inte ges men Skolinspektionen tar beslut i samtliga ansökningar senast den 30 september, om det är möjligt, låter Gun Hedman Champdavoine, utredare på enheten för tillståndsprövning på Skolinspektionen meddela.

En del av gårdagens debatt i kommunfullmäktige kom att handla om det fria söket till skolan, något som innebär att även elever utanför Landskrona kommun kan komma ifråga då antagningarna sker efter principen ”först till kvarn”. IES finns sedan tidigare i Lund och har utöver Landskrona även skickat in en ansökan avseende en skola i Helsingborgs kommun.

Annons
 

Läs mer:

  • Engelska skolan hoppas på besked i dagarna
  • Klart att Hemsö får köpa skoltomt i Norra Borstahusen
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser