Annons

Engelska skolan hoppas på besked i dagarna

Internationella Engelska Skolan hoppas få ett positivt besked från skolinspektionen på sin ansökan att starta en F-9 skola i Landskrona i dagarna.
– Vi väntar oss ett besked från Skolinspektionen någon gång runt midsommar men rent formellt så har inspektionen mer tid än så för sitt svar, säger Jörgen Stenquist vice CEO, vid Internationella Engelska Skolan och menar att tidigare år har beskeden kommit runt denna tid.
Samtidigt är detta något som står utanför skolans påverkan.
– Detta är en process där vi varken ska ha eller har något inflytande, poängterar han.

– Själva ansökningsförfarandet kommer att starta när vi får vårt tillstånd och när ett giltigt avtal finns undertecknat med fastighetsägaren. Då öppnas en kö på vår hemsida och där gäller köplats som enda kriterium för en plats, säger Jörgen Stenquist.

Annons
 

I fullmäktiges talarstol idag sades att en kölista ska finnas tillgänglig så snart skolinspektionen gett sitt klartecken och där bland andra utbildningsnämndens ordförande Lisa Flinth (FP) uppmanade landskronaborna att vara på tårna.
– Det är kölistan som gäller och det är fritt för var och en att söka, det vill säga även för de som bor i andra kommuner, informerade hon.

– Vi kommer att gå ut med information på vår hemsida så fort vi känner att det är korrekt av oss att göra så. Vi är fullt medvetna om att detta är något som berör många och det är viktigt att vi går ut med korrekt information, poängterar Jörgen Stenquist

Vid starten av detta läsår hade IES 77 000 elever i kö till sina 27 skolor runt om i landet.
– Jag tittade på detta häromveckan och kölistan hade då ökat till 95.000. Vi fortsätter att öppna skolor för att tillgodose efterfrågan, men kön fortsätter att växa, avslutar Jonathan Howell, Media and Marketing Manager på IES.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser