Annons

Centern prisade Fourside Display AB

Guldklöver är en utmärkelse som delas ut av Centerrörelsen till jobbskapare och vardagshjältar som genom sin verksamhet bidrar till kommunens utveckling och välfärd. På tisdagen delade Centerns lokale ordförande Sven Svederberg ut Guldklövern till Fourside Display AB.
– Siffror visar att Fourside Display AB skapat flest nya arbetstillfällen bland småföretagen i kommunen under förra året. Med sex nya anställda har de ökat arbetsstyrkan med hela 46 procent, säger Sven Svederberg.

– Det är alltid trevligt när man får uppmärksamhet som denna, säger en glad Anders Svensson, VD på företaget.

Annons
 

Fourside Display AB har funnits i sju år och ligger på Lodjursgatan. De sysslar med butiksexponering i wellpapp för butiker och varuhus.
– När butiken har kampanjer och liknande så tillverkar vi ställ i wellpapp efter kundens önskemål. Allt för att kampanjvaran ska locka så mycket som möjligt, säger Anders Svensson.

Företaget omsatte 30 miljoner kronor 2014 och förväntas öka till cirka 38 miljoner i år. Hur framtiden ser ut vet dock inte Anders Svensson.
– Man måste vara ödmjuk. Tiderna förändras fort. Men kan vi hålla oss på denna nivån så är jag glad. VI har idag 20-25 anställda, beroende på säsong.

Hur länge Guldklövern delats ut vet inte Sven Svederberg.
– Jag vet faktiskt inte men det är så länge jag kan minnas. Åtminstone i tio år, säger han och fortsätter.
– Vi vill med en Guldklöver visa vår uppskattning för företagens insatser. Småföretagen och deras anställda utgör den största skatteintäkterna på kommunal nivå. Hela 23 procent av vår kommuns skatteintäkter kommer därifrån, säger centerpartisten.

Just småföretagen är något som Sven Svederberg vurmar för.
– Vi ser med oro på hur den nuvarande regeringen försvårar för småföretagarna genom att föreslå höjda arbetsgivaravgifter för unga och genom att begränsa ROT och RUT. Det gör det tufft för de småföretag som expanderar och skapar många av de nya jobben. På riksnivå bedriver vi en aktiv opposition och här i kommunen är det nu än viktigare att stödet till småföretagen förstärks, avslutar centerpartisten.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser