Annons

Budget och ägardirektiv klubbades respektive återremitterades

Som väntat var det Treklöverns budget som klubbades vid onsdagens maratonmöte i kommunfullmäktige. Som sig bör gick diskussionerna i vågor men när det väl kom till omröstning så gick allt Treklöverns väg. En annan het potatis som var uppe för beslut var de nya ägardirektiven för Landskronahem. Detta ärende återremitterades dock.

Under ett par timmar på onsdagen debatterades stadens framtida ekonomi då det var budgetmangling i kommunfullmäktige. Den hetaste debatten hölls dock inte mellan Treklövern och Socialdemokraterna. I stället hettade det till när Vänsterpartiets Mohamad Abdulkarim diskuterade Karlslundsområdet med Sverigedemokraternas Stefan Olsson.
Den senare tyckte att satsningarna staden gjort på området räckte mer än väl och att det var dags för de som bor där ute att vara nöjda. Exempel som Stefan Olsson tog upp var hyressubventioner till föreningar men även att staden bjudit på resor till Tosselilla.
– Tänk om byarnas ungar hade fått det, sade Stefan Olsson bland annat.

Annons
 

Detta var något som Mohamad Abdulkarim reagerade starkt på.
– Det är små åtgärder, som bedövningsmedel, att köpa några biljetter till Tosselella. Det är så jävla löjligt. Att betala några hundralappar hit och dit till nattvandring. Det är orimligt. Vi pratar om institutioner, om vårdcentraler som flyttat. Den kommunala närvaron är viktig för framtiden, hävdade vänsterpartisten.

Men diskussionerna gällde även annat. Det pratades mycket om ungdomsarbetslöshet, skola, äldrevård och investeringar.
– Vi är på rätt väg men vi är ändå bara i början, sa Torkild Strandberg (FP)
– Vi står fortfarande inför stora utmaningar. Ingenting utvecklas av sig själv. Därför krävs många och modiga beslut och det är vi i Treklövern beredda att ta, sade han bland annat.

Opositionsrådet Jonas Esbjörnsson (S) var också uppe och talade sig varm för sin budget men i stora drag var de båda blocken överens. Den enda stora frågan som det rådde delade meningar om var byggandet av en ny skola och idrottshall i Norra Borstahusen (läs annan artikel). Beslutet innebär att den satsning på en ny idrottshall som Socialdemokraterna ville se i Häljarp, inte är aktuell.

Efter en lång process av beslut om tilläggsyrkanden och övriga yrkanden klubbades treklöverns budget genom, ett beslut som Socialdemokraterna reserverade sig skriftligt emot.

Efter budgetförhandlingarna hamnade de nya tilltänkta ägardirektiven för Landskronahem på bordet. Här blev det dock inga längre diskussioner eftersom Socialdemokraterna yrkade på återremiss och så blev också fallet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser