Annons

Götheborg sprider ljuset från Landskrona i världen

När ostindiefararen Götheborg ger sig ut på turné i Europa kommer fartyget att belysas av Landskronaföretaget Laljus. Det är vid hamnstoppen runt om i Sverige och Europa som ostindiefararen lyses upp med LED-strålkastare från Landskronaföretaget.

För Emanuel Persson, expeditionsledare på Svenska Ostindiska Companiet (SOIC), rådde det inga tvivel om vem som skulle leverera ljuset.
– Strålkastarna ger ett ljus som gör att fartyget kommer till sin fulla rätt samtidigt som energiförbrukningen är minimal. Dessutom är armaturernas gedigna konstruktion lämpad för att motstå de påfrestningar som finns till havs, menar han.
LED-armaturer finns både till havs och på land. Fartyg, butiker, industrier och idrottshallar är exempel på platser där man hittar installationer från Laljus.
– Energieffektivitet, kvalitet och lång livslängd är begrepp som förknippas med våra armaturer, menat Nicklas Kvist på Laljus.

Annons
 

Ostindiefararen Götheborg, som gästade Landskrona 2013, besöker en mängd städer under sommaren. Bland annat kommer man att göra flera hamnstopp i Vänern och blir därmed det största fartyg som seglat uppför Göta Älv.
– För oss är det ytterligare ett bevis på att våra produkter håller hög kvalitet i kombination med ett bra ljus. Ett ljus som inte bara lyser upp utan låter det upplysta objektet komma till sin rätt. Man skulle kunna jämföra det med en högklassig musikanläggning där det inte bara gäller att spela högt,  det ska vara ett rent ljud också. Eftersom fartyget gör hamnstopp både i och utanför Sverige, bland annat på Volvo Ocean Race ger detta oss möjlighet att visa upp våra produkter för en bred publik, avslutar Nicklas Kvist.


Så här ser den ut, strålkastaren som nu sprider ljus över Götheborg.


Götheborg upplyst vid Skeppsbrokajen i Landskrona.


Ostindiefararen Götheborg seglar mot nya farvatten i sommar men en liten del av Landskrona bär hon alltid med sig.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser