Annons

Flera nya artistsläpp till karnevalen

Nya artistsläpp på Landskronakarnevalen bjuder påsåväl folkligt och ungdomligt, som hårt och tufft.

Tidigare artistsläpp har bjudit på såväl folklig och igenkännande, som ungdomligt och spännande. Nu presenteras ytterligare några välkända namn som går i samma riktning. Dessutom avslöjar Karnevalsledningen ett gäng hårdare och tuffare akter.
– Nästan dagligen har vi fått frågan om inte Danne Stråhed kommer till Karnevalen i sommar, berättar en av de ansvariga arrangörerna, Niclas Lundblad. Och nu står det klart att Danne tillbaka.
– Ingen riktig karneval utan Stråhed, menar många.

Annons
 

Danne Stråhed uppträder på Rådhustorget, torsdagen den 23 juli, kl 22.00.

Redan tidigare på kvällen, på Slottscaféet, kan man dock få lyssna till hans läckra skånska. Han gästar nämligen på ett par låtar, när kabaretkungen Albin Ganovic, bjuder på allsångsafton med husbandet Karavan och ett gäng skönsjungande gäster.

En annan artist med ”folklig prägel”, som arrangörerna nu släpper, är sonen till en av vår tids mest kända och folkkära artister, Cornelis Vreeswijk. Jack Vreeswijk spelar på Rådhustorget fredagen den 24/7, kl 20.00. Till Karnevalen kommer han med fullt band, och med konsertkonceptet ”Två generationer Vreeswijk”, där det bästa från far och son, framförs med tillhörande anekdoter.

En annan återvändare och för många en lysande Karnevals-favorit, men med en ungdomligare glans, är Panda Da Panda – eller Thibo Girardon som han heter i passet. Den skånske elektroartisten återvänder till Landskrona efter 2012 och 2013 års succéspelningar.
–Tidigare blev det fullsatt när Pandan giggade. Till bredden. Därför spelar han på Jubileumsscenen i år. Han förväntas fylla hela Teaterparken, säger Niclas Lundblad.

Som förband till Panda Da Panda, kan Karnevalen presentera den unga, skånska DJ-duon PENDLA som består av syskonen Anna & Michelle. Även PENDLA spelar elektronisk musik, allt ifrån deep house till trap/hiphop

Utöver det folkliga och moderna, satsar Landskronakarnevalen på det lite tuffare och rockigare. Således har man bl.a. bokat tre akter som passar i hårdrocksgenren:

Imperial State Electric
Rockbandet ”Imperial State Electric”, som bildades av The Hellacopters frontman, Nicke Andersson, behöver säkert ingen närmre presentation. Förmodligen hör de till de mest kompetenta musikerna i hela landet. Samtliga fyra medlemmar kan nämligen sjunga, köra och traktera, inte bara sina egna, utan även de andra medlemmarnas instrument, med bravur.

Aces of Rock
Aces of Rock presenterar det bästa ur succémusikalen ”Rock of Ages”, som gått för fulla hus, både i Stockholm och Göteborg. Aces of Rock är en härlig nostalgishow som tar dig tillbaka till 80-talet: Heavens On Fire, Livin´on A Prayer och The Final Countdown med flera är givna i repertoaren.
Kee Marcello, Thomas Vikström och Elin Bemark, som ingår i Aces of Rock,
har alla har medverkat i musikalen ”Rock of Ages”.

The Royal Ruckus
The Royal Ruckus, med sångerskan Guernica Mancini Ledesma, är Sveriges nya stjärnskott på Rock’n’roll-himmeln – från Landskrona dessutom – som spelat för fulla hus på Sweden Rock, The Tivoli och Kulturbolaget det senaste halvåret. Ett ungt, hungrigt band med sikte på internationell karriär.

– Ytterligare ett stort, ungdomspräglat, artistsläpp kommer inom de närmsta veckorna, mer kan jag inte säga idag på grund av en eglering i arrangörsavtalet, avslutar Niclas Lundblad, nöjd med att kunna locka med ytterligare en godbit inom kort.

För samtliga klara akter – besök landskronakarnevalen.nu.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser