Annons

Man sköts på öppen gata

Vid 12.40-tiden på söndagseftermiddagen sköts en man på Hälsingborgsvägen i Landskrona. Flera skott avlossades och mannen träffades i ankeln. Mannen är förd till sjukhus för vård. Polisen är i skrivande stund på platsen och samlar in vittnesuppgifter. Samtidigt söker man efter en bil som ska ha setts köra norrut direkt efter skottlossningen.

Den lite loja söndagsstämningen bröts abrupt strax innan klockan 13 då en man sköts på öppen gata på Hälsingborgsvägen i höjd med Sankt Johannes begravningsplats.
– Vi kom körande när vi plötsligt hörde ett skott. Sedan ser vi en man som hoppar ut ur en bil och börjar springa. Det smäller sedan ett par gånger till och mannen faller ihop. En annan bil startar då och kör iväg mot rondellen och försvinner medan vi ringer 112, berättar ett vittne till Landskrona Direkt.
– Vi såg att han var träffad i ankeln.

Annons
 

Polisen kan eller vill inte gå ut med andra uppgifter än att en man har blivit skjuten längre ner på benet och att man är intresserad av en bil som försvunnit från brottsplatsen.
– Vi är mitt uppe i vittnesförhör och tekniker är på väg för att undersöka platsen. Jag kan också berätta att mannen inte är alvarligt skadad. I övrigt kan jag inte säga något, varken om mannen som blivit skjuten eller om någon eventuell gärningsman. Vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Maya Forstenius, informatör på polisens ledningscentral.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser