Annons

Lavinfara och pengaregn över Häljarp

Conny Lavin har på en dryg månad gjort sig ett namn i Häljarp.
Hur ska man annars tolka det när kunderna strömmar till med champagne, blommor, choklad och grattiskort.
Men så har den 28-årige butiksinnehavaren också spelat in nära nog en miljon kronor åt sina kunder bara under den senaste veckan.

Conny Lavin har sedan han slutade skolan jobbat inom industrin men ville prova något nytt och sade därför upp sig.
– På Blocket hittade jag att Häljarps Spelbutik var till salu och kände att demografin i byn var rätt, så jag slog till, berättar han när Landskrona Direkt kommer på besök.

Annons
 

Tidigare på dagen har den kände travprofilen Hans G Lindskog och hans filmteam varit på plats och spelat in ett nytt avsnitt av  Hans G på vinnarturné.
Inte så konstigt, då butikens andelstips satte full pott på både V86 och V75 i förra veckan och därmed kammade man hem hela 900 000 kronor på fyra dagar.
– Nu är det pappa som är den kunnige på hästar, så det är han som sköter andelsspelet, säger turbutiksägaren Conny Lavin.

–  Om man bortser från ett längre uppehåll så har jag tippat trav sedan 1975, säger Thomas Lavin som bistår sonen i butiken.
– Det sitter liksom i ryggmärgen, säger han och medger att det funnits en hel del tur med i spelet.
– Naturligtvis måste man vara påläst och det tar sin tid. Samtidigt handlar det om att ha en känsla för var det kan skrälla, säger han och bedyrar att ingen typ av vidskeplighet får finnas med i raderna.
– Då kan man lika gärna spela Lotto, säger han med ett leende.

Och just andelsspelet ser ut att ha fått en rejäl skjuts framåt i samband med att vinsterna börjat trilla in.
– Vid förra onsdagens V86 hade vi 19 andelar som vardera gav 9823kronor. Till lördagens V75:a hade det ökat till 30 andelar. Dessa gav 23 629 kronor var, säger Conny Lavin och tror på uppemot 100-andelsspelare till kommande lördag.

Eftersom jag bara har haft butiken i en och en halv månad har jag inte så mycket att jämföra med men redan känns det som att nya kunder börjar hitta hit. Och visst hoppas vi att även Landskronaborna ska hitta ut här till oss, säger han.

Av kundtillströmningen att döma och de glada tillropen så är ”Lavinerna” mer än välkomna i byn.
Jag är den fjärde ägaren av butiken på mindre än två år och har bland annat satsat på utökade öppettider.

På dörren sitter en lapp som förkunnar att det på midsommarafton kommer att vara stängt i spelbutiken.
Då har vi jobbat varje dag i två månader. Så då tänker vi passa på att unna oss lite ledighet, avslutar Conny Lavin och ser inte ut att lida av det tuffa arbetsschemat.


Fullträffen som gav 709 230 kronor att dela på för 30 lyckliga kunder var bäst i landet i lördags.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser