Annons

Höghus planeras till kvarteret Jäntan

På tisdag beslutar stadsbyggnadsförvaltningen om planuppdrag för kvarteret Jäntan, det vill säga tomten där Flickskolan en gång legat och där det idag är en parkeringsplats. Förhoppningarna är att Sernekekoncernen ska bygga ett 18-våningars höghus med såväl affärer och kontor som exklusiva lägenheter och parkeringsgarage.
– Det kopplar ihop Öster och centrum perfekt. Det är mitt i prick, anser stadens planchef Johan Nilsson.

Det är alltså ännu inte klart att det blir just Serneke som bygger men det nu tagna optionsavtalet mellan byggherren och kommunen säger att Serneke har ett halvår på sig att bestämma sig och presentera sina planer.
Därefter beslutas om de får bygga eller om kommunen kommer att leta efter en ny byggherre.

Annons
 

I Sernekes första utkast finns alltså ett 60 meter högt hus med 18 våningar. På våningsplan ett är det handel som prioriteras. På resterande våningsplan planeras såväl kontor som bostäder. Dessutom ska ett garage med 205 parkeringsplatser byggas i källarplan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser