Annons

Drygt två månaders ledighet påbörjat

På torsdagen var det dags för efterlängtad skolavslutning för grundskolorna i Landskrona. En del hade sina avslutningar på skolorna medan andra hittade andra platser att fira på.
Traditionsenligt höll Albanoskolan sin avslutning i Slottsparken och alla bänkplatser var upptagna av såväl elever som föräldrar och andra som ville se barnen uppträda. Årskurs efter årskurs var uppe på scenen och uppträdde och sångstunden avslutades som sig bör med Den blomstertid nu kommer.

Många av grundskolans elever i Landskrona fick ta emot stipendium. I samband med skolavslutningen delades flera stipendier ut till duktiga elever. Stipendierna kommer från Lotten och Loren Helmers fond och Stiftelsen Samfond.
– Förra veckan premierades våra gymnasieelever. Denna vecka är vi glada över möjligheten att med olika stipendier även uppmärksamma våra duktiga elever på grundskolan, säger Caroline Ekstrand, verksamhetschef för grundskolorna.

Annons
 

Två av alla stipendiater var Haris Avdic och Felicia Henriksen på Albanoskolan som erhöll vars ett biblioteksstipendium.
– Det får dom för att dom varit så flitiga med att låna böcker. Detta är ett sätt för oss att främja läsandet, säger pedagogen Jenny Engdahl som för dagen var konferencier i Slottsparken.

Nu väntar ett långt och förhoppningsvis härligt sommarlov. Den 20 augusti är det sedan dags att börja höstterminen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser