Annons

Drottningen till Landskrona

– Äntligen!, utbrister säkert många monarkister.
Vid gårdagens företagarlunch kunde enhetschefen för destination, turism och evenemang, Thorsten Karlén, med glädje i rösten avslöja att H.M. Drottning Silvia  kommer till Landskrona i höst.
– Landskrona har flera nationella konferenser på gång och en av dessa är ”Sverige mot narkotika”, där drottningen är beskyddare, berättade han.

Drottning Silvia  har inte i officiella sammanhang tidigare gästat Landskorna. Vid stadens 600-års födelsedag uteblev besöket och kung Carl XVI Gustaf fick själv ta planet till Skåne.
Nära var det emellertid 1996. Då invigde kungen Tycho Brahe-utställningen i konsthallen och enligt uppgifter till Landskrona Direkt var det då meningen att även drottning Silvia skulle varit på plats men sjukdom ställde in besöket.
 
Tredje gången gillt med andra ord. Konferensen Sverige mot narkotika arrangeras årligen och 2015 har turen kommit till Landskrona. H.M. Drottning Silvia är beskyddare av konferensen och kommer att hålla invigningstalet.

Annons
 

Den 1-2 oktober står Landskrona stad i samarbete med ECAD (European Cities Against Drugs) och ytterligare ett stort antal svenska folkrörelser värd för konferensen. Drottning Silvia som med sitt engagemang i frågan vill betona vikten av att sträva mot ett narkotikafritt samhälle.
–  Vi är väldigt glada över att H.M. Drottning Silvia gästar konferensen. För mig och andra som dagligen arbetar med att minska bruket av narkotika och alkohol i Landskrona och i övriga landet så är det en markering som visar att arbetet är uppskattat och prioriterat, säger Stefan Åberg, ANDT-samordnare Landskrona stad.

I Landskrona finns både kapacitet och kompetens för att hålla stora konferenser, något staden vill satsa mer på framöver. Detta är första gången som Landskrona stad står som värd för Sverige mot narkotika.
– Varje ung människa vi kan hindra från att fastna i ett missbruk är en stor framgång. I Landskrona har vi höga ambitioner när det gäller att bekämpa drogerna. Att ECAD valt att lägga sin konferens här är ett erkännande vi ska vara stolta över, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

Sverige mot narkotika är främst en träffpunkt för medlemmar i de svenska folkrörelserna, men även övriga intresserade är välkomna i mån av plats.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser