Annons

Det goda livet i Borstahusen

– Landskrona är på frammarsch, det bubblar i hela staden, sa Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef, när hon vid en företagarlunch på onsdagen berättade om hur staden arbetar för att attrahera boende,
besökare och företagare. Samtidigt presenterade hon i korta ordalag kommunens senaste offensiv i marknadsföreningen av Borstahusen och den nya stadsdel som kommer att växa fram.

Sedan tre veckor tillbaka har Landskrona stad med Anna Classon i spetsen lanserat en ny hemsida, boiborstahusen.se. Syftet är att presentera nybyggnationer som utförs norr om Borstahusen.
– I markanvisningsavtalen som gjordes med byggherrarna avsattes en dryg miljon för att marknadsföra den nya stadsdelen. Hemsidan är en del i denna marknadsföring. Byggherrarna vill naturligtvis att detta ska gynna deras försäljning men samtidigt måste vi koppla ihop helheten i staden. Det ser de också ett mervärde i. Vi måste lyfta fram allt det goda som finns i Landskrona och se det nya bostadsprojektet som växer fram som startmotorn för en tillväxt och inflyttning, men även för de som redan bor här – att skapa sig ett ännu bättre boende, säger Anna Classon.

Annons
 

Nu är det inte enbart byggherrarna och deras objekt som syns på den nya kommunala sajten, där tonen dessutom på sina ställen är både ungdomlig och bloggande.
– En del ändringar har vi fått göra efterhand då någon formulering blivit lite olycklig, säger näringslivschefen.
– Om jag ska vara helt ärlig, så är det ett stort projekt, jag är nyanställd, vi har en lite kommunikationsavdelning, så imorgon (läs idag) börjar en kommunikatör hos oss som kommer att ansvara för hela projektet ”Bo i Borstahusen”, säger Anna Classon och menar att staden då får en bättre korrektur av sidan samt möjlighet att mäta av effekterna av projektets olika delar.

Vi befinner oss i tider då den granskande journalistiken inte gör sig besvär hos kommunerna och där drakarna i tidningsvärlden alltmer accepterar sponsrad journalistik.
– Jag gillar inte sponsrad journalistik och det är därför jag inte köpt några annonsbilagor med redaktionell text heller, säger Anna Classon.

På den nya hemsidan finns dock något som skulle kunna liknas vid sponsrad text då restauranger och klädmärken beskrivs i väldigt subjektiva former.
– Vi har öppet upphandlat en byrå för marknadskommunikationen. En del är annonsering och då handlar det om livsstilsmagasin, typ golf- och segeltidningar, en annan kanal är social medier som vänder sig till en yngre målgrupp. Där vill vi lyfta fram Landskronaprofiler för att visa ”Det goda livet” som många har i Landskrona.  Så av detta har det blivit tre livsstilsreportage som en journalist tagit fram till oss, var av man får en ”teaser” på hemsidan av dessa. Detta för att visa, att detta skriver man om Landskrona och Borstahusen.

Frågan är då om dessa lockande berättelser kring restauranger, klädmärken och butiker är något en kommun ska syssla med och finns det inte en risk för otillbörligt gynnande av enskild.
– Jag ser att det hade varit ensidigt om vi satsat på att profilera, låt säga Erikstorp, men tanken är att vi här lyfter fram ett livsstilsreportage som vi ser gynna staden i stort, säger hon och utvecklar sitt resonemnag.
– Vi har inte varit inblandade i var de ska handla mat eller kläder. Bloggarna har själva bestämt vad de vill lyfta fram. Vi har köpt tjänsten av byrån som ska sprida oss i sociala medier. Vi har inte varit inblandade i vilka personer som de intervjuat, eller vad det gör. Vi har sagt att vi vill lyfta fram ”Landskrona och golfen”, ”Landskrona och havet” samt ”Landskrona och det goda livet”. Så har vi identifierat uppdraget samt att vi vill ha en mix av människor i olika åldrar, förklarar Anna Classon.

– För att få en trovärdighet i projektet och reportagen måste vi visa var vi befinner oss, säger hon och menar att boiborstahusen.se främst ska ses som en möjlighet att nå målgruppen med nyhetsbrev i framtiden.
– Här kan vi nå de som visar intresse för boendet men även för hamnen, skolan, golfen etcetera. Det blir ett sätt för oss att nå ut med nyhetsbrev där vi berättar om exempelvis kommunala beslut som rör området.

Besök kommunens nya webbsajt Bo i Borstahusen


En kopp kaffe på verandan till Pumphuset tillhör sannerligen det goda livet.
 


Borstahusen groupie. Håkan i en tunn sommarskjorta från Aplace i Malmö, Kary i en rockig T-shirt inköpt direkt av bandet, Johan i en somrig kostym från Zara och Anna i en kavaj och blus inhandlade i Landskronas mysiga stadskärna.
Foto: DirektenSelfie

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser