Annons

Soligt jubileum för 1960-års studenter

Dagen då sommaren kom till Landskrona – fredagen den 5 juni – träffades bortåt 20 /fd/ landskroniter och studenter från Landskrona HA Läroverk 1960 för att äta sommarlunch tillsammans på trevliga Pumphuset i Borstahusen. De ungdomar som nu nått eller närmar sig 75-årsåldern har träffats vid varje 10-årsjubileum och dessutom vid 45-årsjubileum tidigare. Det kan man kalla sammanhållning.

Endast två kamrater är idag bosatta i Landskrona, men desto fler runt om i Skåne.
Från södra Spanien respektive södra Tyskland kom två damer, som vuxit upp i norra delarna av Landskrona. Från Stockholm och Mälardalen/Uppland kom en handfull för att tala minnen, lärare och barnbarn.

Annons
 

1960 var det 51 kamrater som examinerades och fick välförtjänt vit mössa; på senare år har ett tiotal lämnat jordelivet.

Vid ett långbord på Pumphuset serverades läcker lunch och efter kaffe njöt man av solskenet och doften av Öresund på terrassen. Allt medan solen gick vakt över Hven.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser