Annons

Loppis för sportprylar på IP

I januari öppnade projektet Startelvan en loppis på Östergatan i Landskrona. Där säljs framför allt leksaker. Nu har Startelvan även öppnat ett sportloppis på Idrottsplatsen. Genom att lämna in eller köpa utrustning på Sportloppis får fler barn och ungdomar möjlighet att utöva den idrott som de önskar.
– Att ha barn som idrottar kan vara väldigt dyrt även för familjer med flera inkomster. Utbudet av begagnad utrustning som kläder, skor, bollar, klubbor, hjälmar med mera har varit ganska klent så familjerna har i många fall varit hänvisade till att köpa nytt. Detta utestänger en del barn från idrotten då pengarna till sportutrustning helt enkelt inte funnits i familjekassan, säger Anders ”Asse” Jakobsson på Startelvan och hoppas på att Landskronaborna gör rejäla garderobsrensningar.
– Vi tar emot begagnade sportutrustning inom alla idrotter.

Inlämning av utrustning kan ske direkt på Sportloppis på Idrottsplatsen vilket ligger vid sittplatsingången intill Karlslundsbadet eller på Startelvans loppis på Östergatan 112. Allt överskott från Sportloppis går oavkortat till Landskronas idrottsföreningars samorganisation, LISA.

Annons
 

Startelvan är en del av Landskrona BoIS samhällsengagemang.

Mer information om sportloppisen hittar du på deras Facebooksida.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser