Annons

Gymnaster hoppar för Barncancerfonden

För cirka tre månader sedan fick familjen Olsson/Löwbom i Landskrona det ofattbara beskedet att deras dotter och syster, 12-åriga Julia, hade drabbades av cancer. Julia har varit gymnast i Landskrona kvinnliga GF och föreningen kommer i samband med sin årliga våruppvisning i Idrottshallen på söndag att manifestera till förmån för Barncancerfonden.
– I samband med uppvisningen gör vi aktiviteten ”Hopp för Julia”. Här kan man stötta en eller flera gymnaster genom att skänka en summa pengar per hopp. En summa man bestämmer själv och som oavkortat kommer att gå till Barncancerfonden. Gymnasten hoppar sedan hopprep under en minut och räknar antalet hopp hon hinner med, säger Louise Jönsson i LKGF och förtydligar.
– Om du stöttar med en krona per hopp och gymnasten hoppar 120 hopp blir det 120 kronor.

En som ska hoppa är Julias storasyster Josefine Olsson, 17 år.
– Det var en styrelseledamot som kom på idén och vi alla tyckte att det var precis vad vi ville, säger systern, som redan samlat in ett stort antal sponsorer.
– Allt som allt har jag idag cirka 60 sponsorer som kommer att betala olika summor per hopp jag gör. Sedan kommer ytterligare cirka 20 tjejer att hoppa och hur många sponsorer de har vet jag inte idag.

Annons
 

Beskedet till familjen slog ner som en bomb i våras.
– Det har varit obeskrivligt tufft. Julia har just genomgått cancerbehandling och nu väntar vi på en utvärdering. Efter förhållandena mår hon ganska bra just nu, säger Josefine.
– Hon är oerhört glad för att så många ställer upp för Barncancerfonden. Inte bara för hennes egen skull utan för alla andra barn som drabbas.

Tema för årets uppvisning är Melodifestivalen och allt börjar klockan 13.00.
– Förutom ”Hopp för Julia” så kommer vi att bjuda på en färgsprakande uppvisning, lovar Josefine Olsson.

Privatpersoner som företag är välkomna att vara med i insamlingen. Vill Du hjälpa föreningen med insamlingen? Kontakta Louise Jönsson på e-post eriklouise@bredband.net eller skänk pengar direkt via insamlingen ”Hopp för Julia”.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser