Annons

Hundar tillåts på kyrkogårdar

Landskronaaktuelle Hasse Andersson undrar i sin kända låt om man får ta hunden med sig till himmelen. Det låter vi vara osagt men efter den 17 juni kan hunden komma en bit på vägen. Då får den nämligen följa med sin matte eller husse till kyrkogården.

I stadens lokala ordningsföreskrifter står idag att man inte får ta med sig sin hund in på kommunens begravningsplatser. Dessa kommer dock med största sannolikhet att revideras i samband med kommunfullmäktigemötet den 17 juni. Revideringen innebär att hundar ska få vistas på begravningsplatser ”i samband med ägarens besök/ärende till kyrkogården”.

Annons
 

Förbud för hundar kommer dock även fortsättningsvis att gälla på kommunens förskolegårdar och skolgårdar, lekplatser, idrottsanläggningar (undantag för hundkapplöpningsbana och ridhus) samt badplatser under perioden l maj till den 30 september.
Det finns dock speciella badplatser för hundar och de finns i norra delen av Lill-Olas samt vid Nordkap.

En kommentar till "Hundar tillåts på kyrkogårdar"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Segdraget hundärende nära lösning

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser