Annons

Sparbanksstiftelsen Skåne delade ut 160000 kronor

Vid en ceremoni på måndagen delade Sparbanksstiftelsen Skåne tillsammans med Swedbank ut 160000 kr till sex lokala projekt. Det som skiljer vårens ceremoni från tidigare var att ingen av de sex projekten var inom kulturen.
– Det är unikt men också något som vi kommer att ändra på till höstens ceremoni, lovade Åke Jönsson, styrelseledamot i Sparbanksstiftelsen Skåne.
– Detta är en av de roligaste dagarna på året. Det känns lite som lilljulafton, säger han och skrattar.

De som fick pengar var följande.
ABF Nordväst fick 25000 kronor för att kunna fortsätta med det nyhetscafé som hållits för utlandsfödda på stadsbiblioteket.
– Det betyder att Ali Alabdallah, som är den som håller i arrangemanget kan köra två terminer till, säger Leif Dehlin från ABF Nordväst.

Annons
 

Två organisationer inom området näringsliv fick också pengar. Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst fick 30000 för att utveckla sitt arbete med att ge råd till personer som vill starta eget och Uppstart Landskrona fick 50000 för att kunna fortsätta att få ut långtidsarbetslösa i arbetslivet.

Även två föreningar fick bidrag för att kunna utvecklas. Henka Dojo Jujitsu fick 15000 för att kunna utbilda ledare och Glumslövs fotbollsförening fick 10000 för sitt sommarläger Fotbollsskola 2015.

Avslutningsvis fick projektet På Väg 30000 kronor. Det innebär att stadens åttondeklassare får lära sig allt från arbete och studier till ekonomi och intervjuteknik under en temadag.

Som en av ägarna i Swedbank använder Sparbanksstiftelsen Skåne avkastningen av aktierna till att främja den lokala utvecklingen.
– Genom att stödja lokala projekt inom forskning, näringsliv, utbildning, kultur och idrott är vi tillsammans med Swedbank med och bidrar till den lokala utvecklingen, säger Birgit Hansson, ordförande i Sparbanksstiftelsens styrelse.

För att få del av höstens utdelning så måste ansökan vara inskickad senast den 30 september.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser