Annons

Ny svidande förlust på IP

Efter två raka segrar på bortaplan åkte BoIS på en svidande förlust med 1-4 då de tog emot serieledande Trelleborgs FF på måndagen. De 2007 i publiken fick se en bra och underhållande första halvlek och en betydligt sämre andra.

BoIS första mål på IP i årets seriespel gjordes av Andrew Stadler. Han utnyttjade en försvarstabbe 16 minuter in i första halvlek när BoIS mötte TFF. Målet innebar en kvittering då Söderslätts stolthet, som fansen kallar sitt TFF, gjort 1-0 några minuter tidigare. Även det målet var ett resultat av ett missförstånd i försvaret.
Efter Stadlers kvittering spelade BoIS bra. Mycket bra till och med. Framför allt visade Muamet Asanovski framfötterna i anfallet. Gång efter annan osade det katt framför Fredrik Persson i TFF-målet men den där sista skärpan saknades.
Istället straffade Trelleborg BoIS i slutet av halvleken och än en gång såg målet ganska billigt ut.

Annons
 

Det var dock med en viss optimism som korven i pausen intogs bland BoIS-supportrarna men det skulle visa sig att andra halvlek blev en helt annan än den första. Det syntes omgående att TFF-målet i slutminuterna i första halvlek satt i huvudet på spelarna. Ingen av de elva i randiga tröjor kom upp i samma standard som i första. Istället såg det nervöst ut och felpassen var fler än de som hittade rätt.

I matchens 63:e minut kom också 1-3 efter att Trelleborg spelat runt och avslutat snyggt och där dog egentligen matchen. Att de för dagen rödklädda Trelleborgsspelarna gjorde 1-4 i slutet av matchen var logiskt.

Den intensitet som BoIS hade i första halvlek stannade kvar i omklädningsrummet efter pausvilan.
– Totalt sätt tar Trelleborg en rättvis seger. Det syns på deras självförtroende att de är ett bra lag och att de leder serien, säger BoIS tränare Zvezdan Miloxevic och analyserar.
– Vår första halvlek är bra sånär som vid de två målen som TFF gör. Och vi försökte behålla den energi som vi hade i första halvlek när vi gick ut till andra men det lyckades inte och när dom gör 1-3 så blir resten av matchen en enda lång transportsträcka.


Muamet Asanovski var mycket bra i första halvlek. I andra var han osynlig. Precis som sina lagkamrater.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


BoISarna firar årets första mål i serien på IP.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Johnny Lundberg och Måns Ekvall på språng.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Rasmus Alm kämpade mot TFF-försvararna .
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Jonas Sandqvist.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser