Annons

Läkarvillan såld

Läkarvillan på lasarettsområdet har länge stått övergiven och förfallit. Nu köper Landskrona Stadsutveckling AB fastigheten som därmed blir en del av satsningarna på att förnya innserstaden.

Under många år har villan vid lasarettet i Landskrona stått övergiven och förfallit. Redan för flera år sedan fick stadsbyggnadsförvaltningen ta emot många klagomål på den ovårdade tomten och övergivna villan. Nu köper Landskrona Stadsutveckling AB fastigheten Sjukhuskvarteret 19 för, även kallad Läkarvillan för 2,6 miljoner kronor. I samband med detta förvärvar bolaget även fastigheten Sjukhuskvarteret 18 för 6 miljoner innehållandes sex lägenheter som samtliga idag är uthyrda.

Annons
 

– I grunden är det en vacker byggnad med stort arkitektoniskt värde som dessutom har ett centralt läge i Landskronas innerstad, säger Christian Alexandersson VD för Landskrona Stadsutveckling.
– Det är tråkigt att fastigheten under lång fått stå och förfalla därför är jag tacksam att vi hittat en lösning på den utdragna processen. Läkarvillan tillsammans med grannfastigheten som består av sex lägenheter, har en stor potential att bidra till en attraktiv stadsmiljö och därmed ser jag förvärvet som ett viktig steg i stadens förnyelseprocess, fortsätter Christian Alexandersson.

Det har i sammanhanget pratats om att Läkarvillan kan vara ett alternativ för föreningen Malvan när dessa kommer att få flytta från sina nuvarande lokaler på Jönsaplan.
– Inget är klart, säger Christian Alexandersson när Landskrona Direkt frågar om vilken typ av verksamhet eller om det rent av är Malvan som ska flytta in i villan.

2013 bildades Landskrona Stadsutveckling AB med uppdraget att skapa större attraktionskraft för Landskronas innerstad. Delar i detta är samordning mellan stadens förvaltningar och en ökad dialog med boende och fastighetsägare.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser