Annons

Kommunen väcker talan mot Trygg Hansa

Högsta domstolen beslöt år 2013 att Landskrona stad var skadeståndsskyldig och skulle betala 50 miljoner kronor till försäkringsbolagen If och Zürich med anledning av Åhlénsbranden som inträffade 2002. En viss del av dessa pengar täcktes av de försäkringar som staden har i Trygg Hansa.
När dessa pengar skulle betalades ut från försäkringsbolaget behöll Trygg Hansa 7,2 miljoner kronor för egna fordringar som man ansåg sig ha mot Landskrona stad.
– Våra jurister har tittat på detta och vi anser att Trygg Hansa har agerat fel, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP).
– Summan har, inklusive ränta, vuxit genom åren och uppgår till mer än 15 miljoner kronor och det är för mycket pengar för att vi ska låta saken bero. Därför har vi beslutat att väcka talan mot Trygg Hansa.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser