Annons

Rotarianer besökte Tallin

Medlemmar ur Landskrona Glumslövs Rotaryklubb besökte Tallinn under några dagar i slutet av förra veckan.
– Under sakkunnig guidning av klubbmedlemmen Kerstin Raudmetz och hennes make Rein vandrade vi tillsammans runt på kullerstensgator och torg innanför murarna i den väl bevarade gamla stadskärnan, rapporterar Jan-Erik Mattsson.

Besök i parken där minnesmonumentet finns, rest över alla de som försvann i djupet med färjan ”Estonia”, som förliste på Östersjön en september natt 1994 gjordes också. På torsdagskvällen besöktes Tallinns Rotaryklubb med sedvanligt utbyte av klubbstandar.
– I Estland har man gamla sångar- och körtraditioner och detta fick vi uppleva inomhus på konsert helt i anslutning till Sångarfältet, varifrån vi genom åren kunnat uppleva ett antal tv-sända välbesökta mäktiga körfestivaler. Hög körkvalité fick vi uppleva även denna kväll. Innan hemfärden på Pingstdagen deltog vi i högmässan i Sankt Mikaelikyrkan, svenska kyrkan i Tallinn. Här fick vi även en rundvandring efter högmässan tillsammans med kyrkoherden i det imponerande och mycket intressanta museet i valven under kyrkan, avslutar Jan-Erik Mattsson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser