Annons

Olle Ljungström gästar Landskrona

Olle Ljungström är mest känd som musiker och konstnär. När han gästar Landskrona i augusti så gör han dock det som fotograf. Han kommer då att medverka på Landskrona Fotofestival den 20-30 augusti.

Bilderna från Olles Ljungströms kamera är inte sällan suddiga, men har en skärpa i vad de förmedlar. För sex, sju år sedan fann han Holga och föll pladask. Holga är en relativt billig kinesisk mellanformatskamera som oftast laddas med traditionella 120-filmrullar och är känd för sina tekniska brister, men också älskad för dem.
Olle Ljungström gillar Holgas konstruktion, ”En enkel mackapär”, som kräver att man drar fram filmen för hand efter exponering eller välja att låta bli, kanske glömma, vilket skapar dubbelexponeringar som blir till en dimension i bildernas uttryck.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser