Annons

Ingen soppatorsk på Ven i år

Igår skrev vi om att Venborna riskerade att bli utan någonstans att tanka på ön. Nu har problemet dock löst sig, om än temporärt. På torsdagens kommunstyrelsemöte togs beslutet att Magnus Petterssons företag Allt om Ven får 30 000 kronor för att fortsätta sin verksamhet året ut. Sedan är det dock stopp. I alla fall från kommunen.
– Det är en fråga som rör Region Skåne och inte oss på kommunen. Men för att allt inte skulle få ett abrupt slut så löser vi det för denna gång. Men om Magnus Pettersson vill fortsätta med sin verksamhet även 2016 så får han söka stöd hos Region Skåne, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP).

Nu kan alltså Venborna fortsätta att tanka på ön. Det kommer dock att bli lite dyrare än tidigare.
– Jag har inte fått de 34 000 som jag tvingades ta ur egen ficka för att göra en ombyggnad efter att miljöförvaltningen varit här. Det betyder att jag tvingas ta två kronor mer per liter bensin. Då har jag en chans att få tillbaka hälften av det som jag investerat, säger Magnus Pettersson och avslutar.
– Jag tror dock att många venbor är glada för att slippa köra in till fastlandet för att tanka.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser