Annons

Förskolebarn fixade hastighetsmätare

I början av vårterminen startade Hvens förskola ett tema om trafik. Intresset från barnen var stort och framför allt intresserade de sig om bilarnas hastighet. Personalen fick då idén att försöka få en digitalskylt som visar hur fort bilarna kör till vägen utanför förskolan och sedan i fredags är den på plats.
– I dag var vi ute och tittade på skylten när bilisterna passerade från båten. Av sju bilar var det bara en som fick gröna siffror, alltså som körde under 30 kilometer i timmen vilken är hastigheten utanför förskolan, säger Eva Pettersson, pedagog på Hvens förskola.
– Det är viktigt att låta barnen vara med och påverka och få sin röst hörd, därför blev vi alla extra glada när skylten kom upp. Vi vill passa på att tacka för att barnens önskan hörsammades. Det är viktigt att barn ser att de kan påverka beslut som vuxna tar, avslutar Eva Pettersson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser