Annons

Lyckat omval för gymnasieskolorna

Omvalsperioden var lyckosam för Landskronas gymnasieskolor. – Vi är översuperduperstolta över Ulf Bergström, verksamhetschef för gymnasieskolan i Landskrona som vågar tänka utanför boxen. Han tog hjälp av proffs, bjöd på sig själv och skördar nu frukterna av sin satsning, skrev Lisa Flinth (FP) och Erik Raita (M) ordförande respektive 1:e vice ordförande i utbildningsnämnden i en insändare bland annat på Planket, efter det att omvalsperioden var avslutad. Politikerna gläds bland annat åt de videofilmer som verksamhetschefen spelade in och som åtminstone på lokal nivå blev en viral succé. Något som också bidrog till att det Öppna Hus som gymnasieskolorna höll lockade många. – Fler elever än någonsin kom, intygar politikerna. När ansökningstiden gick ut den 15 maj hade 151 ungdomar valt någon av stadens gymnasieskolor i första hand. Det är en nettoökning med 41 elever motsvarande 37 procent. Ökningen fördelades jämnt på båda skolorna, flest förstahandssökande på Allvar Gullstrandgymnasiet har samhällsprogrammet med 29 sökande och på Selma Lagerlöfgymnasiet har barn- och fritidsprogrammet flest förstahandssökande med 18 stycken. – Detta är en tydlig värdemätare på att Landskronas gymnasieskolor är attraktiva och att skolornas omvalskampanj varit lyckad, säger Lisa Flinth. Från utbildningsförvaltningens sida är man dessutom förhoppningsfulla att än fler elever kommer att starta i höst. – Under antagningsperioden och under perioden augusti-september brukar det dessutom återvända elever som börjat läsa i andra kommuner men insett att man kan få minst lika bra utbildning här på hemmaplan, säger Ulf Bergström, verksamhetschef för gymnasieskolorna.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser