Annons

Svensk Mästarinna 2015 i rytmisk gymnastik från Landskrona

Josefine Olsson, så heter den Svenska Mästarinnan 2015 i rytmisk gymnastik. – Det känns väldigt skönt att det höll hela vägen, säger en glad Josefine Olsson efter sin SM seger i mångkampen på lördagen i Högskolehallen i Halmstad. Josefine som var i Israel helgen före SM och tävlade Grand Prix kom hem med förkylning och feber och kunde inte träna ordentligt inför helgens mästerskap. – Därför var hon väldigt orolig på sin form, ork och energi inför SM. Men hon gjorde en kämpainsats under lördagens mångkamp, berättar Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF. Josefine Olsson fick högsta poängen i tunnband med 15,80 efter lite oturliga misstag i bollmomentet. – En säker körning i käglor och en stabil insats i det annars så retliga bandprogrammet, ledde fram till hennes livs första SM guld som senior. Josefine Olsson var inte ensam från Landskrona Kvinnliga GF att tävla SM. Olivia Kristensson Nilsson stod sig väl i den benhårda konkurrensen och blev sjua i sin SM debut. – Bollprogrammet var det som Olivia lyckades bäst med och där fick hon fina 13,50 i poäng. Det är Olivias högsta siffra som senior. Emma Lindahl blev nummer 13. Hennes bästa prestation var också i boll. – Emma som är en härlig frisk gymnast med mycket fart lyckades inte riktigt få till det vid årets SM. Erika Gustafsson var osäker in i det sista om hon skulle klara av att ställa upp i tävlingen, då hon har en rygg som ömmar. Men hon bet ihop och resultatet blev en 18:e plats. Duo tävlingen avgjordes också på lördagen. Där hade LKGF två startande Duos. Erika Gustafsson och Emma Lindahl samt Wilma Mårtensson och Doruntina Goxhuli. – Wilma och Doruntina lyckades bäst med sitt tunnbandsprogram och tog en silvermedalj med hem till Landskrona. Doruntina och Wilma körde säkert och rent. Bäst var andra omgångens genomförande. Erika och Emma hade lite otydligare svårigheter och deras poäng kom inte så högt som vi hade önskat. Det blev en fjärdeplats för Erika och Emma. Vann gjorde GF Energo från Göteborg. Grenfinalerna i de olika handredskapen avgjordes under söndagen. Josefine Olsson, som var betydligt mer avslappad visade åter att hon är stark på tävlingsgolvet och tog hand om guldet i tunnband och käglor utan större problem. I just käglor utdelades tävlingens högsta poäng till Josse och den var över 16. I bandet delade Josefine guldet med Jennifer Pettersson, SM tvåan från Örnsköldsvik. Och i boll fick Josefine nöja sig med brons. – Tror jag måste träna lite mera på boll, som ju är min älsklingsgren egentligen. Men jag får inte till det i programmet på tävling, vilket stör mig, säger hon. Olivia Kristensson Nilsson hade gått vidare i tre grenfinaler och visade prov på fina insatser i tunnband och boll. Sedan avslutade Olivia med ett mycket fint bandprogram och hamnade på en hedrande fjärdeplats. Pia Josephsson, sportchef på Svenska Gymnastikförbundet övervakade lördagens tävlingar för att titta på de gymnaster som enligt förbundets normer klarat kvalpoängen till VM. – Kanske får vi ett besked i veckan om det blir VM i Stuttgart i höst för Josefine, eller inte. Vi håller tummarna!, avslutar Jenny Engdahl.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser