Annons

Häpp och wow vilken utställning

Trots att konstnären själv fick förhinder vid pressviningen är sommarens första utställning på plats i Pumphuset Konsthall. Fram till och med den 12 juli kan man beskåda Lisa Burenius verk i Borstahusen. Lisa Burenius, uppväxt i Borås, bor och har sin ateljé vid havet i Varberg. Hennes måleri är kraftfullt, modernt, färgrikt med starka kontraster och samtidigt mer lågmält med tunna linjer, konturer och grafiska element likt en kartritning. Invävt bland tavlorna finns korta ord och enstaka fraser av typen ”Nu vänder det” och ”Häpp”. Lisa Burenius tycks se måleriet som vilket arbete som helst. Åtminstone när det gäller att komma igång. – Jag sitter inte och väntar på att inspirationen ska dimpa ner. Det är bara att kavla upp ärmarna och jaga latmasken ur kroppen. Inspirationen kommer nämligen när man väl har börjat med något, säger hon energiskt om än i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser