Annons

Supportrar gästade öppet BoIS-möte

Ett 30-tal personer med det gemensamt att alla hejar på BoIS gästade det öppna möte på torsdagen som klubben kallat till för att ventilera den senaste tidens händelser, bland annat det tumult som uppstod förra helgen då BoIS mötte Halmia på bortaplan. BoIS klubb- och sportchef Patrik Johansson gjorde klart för klubbens ståndpunkt att man inte tolererar regelbrott men samtidigt vill man ha en dialog för hur stämningen ska bli bättre på läktaren.

Patrik Johansson ledde på torsdagskvällen ett öppet möte i föreningens VIP-restaurang med anledning av den senaste tidens mindre roliga händelser, såväl på plan som på läktarna.
– Vi kommer inte att acceptera våld, bangers, bengaler, rasism, och beträdande av planen med mera. Att supportar sedan skriker ut sin frustration genom annat, exempelvis att laget inte gjort sitt med mera kan jag ha förståelse för och det är inte mycket vi kan göra något åt. Men vi vill ha en dialog med supportrarna och kan vi i föreningen göra något för att förbättra stämningen så hjälper vi gärna till, sa han bland annat.

Annons
 

Han syftade då på de två supportergrupperingarna, Black & White och de som tidigare höll till på västra läktaren.
Meningsskiljaktigheterna mellan de båda lägerna är dock stor utan att någon kan sätta fingret på något speciellt.
– Det kommer att bli svårt att hitta något samarbete. Försök har gjorts flera gånger. När vi sedan blir påhoppade genom det öppna brev som Black & White gick ut med i veckan så underlättar det inte, sa en av supportrarna som var med i Halmstad.
– Sedan känner vi oss även utpekade på annat vis. Vi blir alltid visiterade och så fort vi dyker upp så kommer ordningsvakter med mera. Det känns inte rättvist.

Black & Whites ordförande Ulf Backman hävdade dock att det öppna brevet skulle ses som ett generellt avståndstagande till våld med mera och att det inte var riktat till någon eller några specifika personer.

Som en följd av vad som hände i Halmstad kommer BoIS att vara extra noga, framför allt i samband med lagets bortamatcher.
– Det som fungerade bra i Göteborg när vi mötte Qviding funkade inte i Halmstad. Jag vill dock påpeka att det inte var vi i BoIS som låg bakom bland annat att supportrarna fick flytta på sig innan match samt att de fick lämna innan matchen var slut. Det beslutet togs av Halmia och polisen. Vi kommer dock att utgå från att det kommer supportrar till samtliga bortamatcher, allt för att vi ska vara väl förberedda och undvika att något händer. Hade vi haft full koll i lördags så hade supportrarna hamnat på bortaläktaren direkt och då hade de inte behövt flytta på sig och dessutom inte hamnat på samma läktare som några av Halmias supportrar, informerade Patrik Johansson.

Alla på mötet var dock rörande överens om att om bara resultaten på plan blev bättre så skulle stämningen bli lika så.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser