Annons

Alléspelen tillbaka på Citadellet

Efter några års uppehåll tog Alléskolan på torsdagen upp den gamla traditionen att hålla Alléspel på Citadellområdet. Skolans samtliga elever från förskola till sjätteklassare delades upp i lag och tävlade i sju olika grenar och likt kor på kosläpp skuttade, sprang och hoppade eleverna i det fina vädret.
– Det här är den bästa skoldagen jag haft, säger Yousif Naseer som går i klass 3A.
– Min favoritgren var hopprep. Jag hoppade först 89 gånger på en minut och sedan 100, säger han och skiner i kapp med solen.

Även Marwa Fathe i klass 3B gillade hopprepet bäst. Det roligaste var dock att tillbringa skoldagen utomhus.
– Det är så skönt med sommar och att få komma ut från klassrummen, skrattar hon.

Annons
 

Elevdemokrati
På plats var cirka 270 elever och de var alla involverad i beslutet att arrangera Alléspelen.
Beslutet tog eleverna själva genom att rösta i såväl klasserna som i elevrådet, säger Sussie Sörensen, en av skolans pedagoger.
Förutom hopprep så tävlade barnen i att uppskatta tid, slå i spik, skjuta fotbollsstraffar, stående längdhopp, fånga lyror och kasta bollar i en hink.
– Det är så härligt att se hur alla engagerar sig. I lagen är där representanter för alla årskurser och det är kul att se hur de hjälps åt. De lär sig mycket här idag, säger Sussie Sörensen.

– Och som avslutning så har de som jobbar på ”matan” tagit sig hit och serverar hamburgare med bröd, avslutar Sussie Sörensen.


Förberedelser inför grenen, uppskatta tiden.


Yousif Naseer sken i kapp med solen och tyckte det var bästa skoldagen han hade haft.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser