Annons

Testa babysim

Till hösten kommer Karlslundsbadet att starta igång babysim igen. De sista två söndagarna i maj bjuder därför badet in föräldrar och barn att prova på samt träffa babysiminstruktörerna.

Många funderar men kommer aldrig iväg till simhallen med sitt barn för att bada. Men fördelarna är många med att simma med sitt barn tidigt. Barnet blir tidigt trygg i vattnet och i vattnet får barnet bra möjligheter att träna balans och motorik.
– Vi har kunskapen och erfarenheten av allt det som barnet kan lära sig, säger Kerstin Garpvall, platschef på Karlslundsbadet.
– Med våra professionella instruktörer vid föräldrarnas sida får de veta när och vad barnet kan göra samt vad och hur de kan gå vidare med varje övning.

Annons
 

Prova på babysim
Söndag den 24/5 och 31/5 har man möjlighet att prova på babysim samt träffa babysiminstruktörer. Alla som har barn i åldern från 3 månader upp till 2 år kan komma. Det krävs ingen föranmälan. Vanlig entréavgift för vuxen gäller.
Följande tider och ålder gäller, barn 3-5 månader kl. 10.30 – 11.00, barn 6-12 månader kl. 11.30 – 12.00 samt barn 1-2 år kl. 12.30 – 13.00.

– Vi rekommenderar att man tidigast börjar med babysim vid cirka 3 månaders ålder, berättar Kerstin Garpvall.
– Huden måste vara intakt med läkt navel, inga öppna sår och man skall se att barnet har ökat normalt i vikt. Barnet skall uppfattas som friskt, säger Kerstin Garpvall och avslutar att med en lite förhållningsregler.

– Alla blöjbarn som ska vara i vattnet måste ha en babybadbyxa på sig som drar åt kring lår och mage så de håller tätt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser