Annons

Utflykt till Riga för unga gymnaster

Nio gymnaster från Landskrona Kvinnliga GF har tillsammans med tränare Åsa Christensson och några föräldrar besökt Riga i Lettland under den gångna helgen.

Resan gjordes för att se, lära och inspireras av gymnaster i samma ålderskategori inom rytmisk gymnastik. Flickorna har sålt kakor, tulpaner, påskris och armband för att få ihop pengar till resan.
 
Det var tävlingar i två dagar med gymnaster från fem länder.
De allra bästa i varje ålderskategori från Lettland och några inbjudna klubbar från angränsande nationer, vilket totalt innebar cirka 300 gymnaster, däribland de nio från LKGF.

Annons
 

Alla flickorna från Landskrona blev imponerade av mängden gymnaster
och deras kvalité. Från de äldsta gymnasterna, födda 2003 och ner till de allra minsta som var födda 2009, indelade i olika klasser med varierande svårighetsgrad.
 
Linnéa Larsson tävlade i rep och fristående, Emma Jönsson i band och fristående, Astrid Kristensson-Nilsson, Emma Nilsson och Alma Månsson, Lucia Modéer och Celine Vergara hade valt rep och band. Alla sju flickorna tävlade i kategori B, med lite lägre svårighetsgrad.

Tuva Henckel körde rep och band, Meja Engdahl Petersson tävlade med tunnband och band.

Både Tuva och Meja var inlottade i A – kategorin med riktigt tufft motstånd.
Det blev inga medaljer med hem till Landskrona denna gång, däremot fick
Meja utmärkelsen “Solstråle” som var ett av de extra priser som delades ut bland gymnasterna.
 
– Det har varit en rolig och inspirerande upplevelse för de unga flickorna i LKGF. Vid en trevlig gemensam måltid tillsammans med arrangörsklubbens gymnaster på söndagen planerades en återträff i Landskrona i början på juni 2016, rapporterar Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser