Annons

Stans domare drillades

Igår var det en spelfri dag för fotbollen i Landskrona- och Eslövsområdet.
Detta innebar att matcher inte fick läggas just denna dag. Istället var Landskrona Fotbollsdomarklubbs medlemmar på utbildning på Teckomatorps idrottsplats för att gemensamt utvecklas som domare.

Aktiviteten hålls årligen och denna gång hade 35 domare anmält sig.

Annons
 

Kvällen startade med att gruppen delades in i två stationer. En station där praktiska övningar riktade sig till huvuddomare och en station där övningarna riktade sig till situationer som assisterande domare. Dagen till ära hade föreningen lyckas knyta till sig Magnus Sjöblom, assisterande domare i allsvenskan och i Europa, som instruktör för de assisterande domarövningarna. Efter ca 25 minuter skiftade grupperna med varandra.

En timme in i passet väntade en paus med korv och fika.

Efter måltiden bjöd föreningen sina medlemmar på en överraskning då den tidigare FIFA domaren Daniel Stålhammar kom ut till idrottsplatsen och i klubbstugan bjöd på en timmes föreläsning om sin karriär. Daniel passade även på att ge goda råd och tips för de domare som har ambition att gå högre upp i seriesystemen.
Domarklubben vill passa på att tacka både Magnus Sjöblom och Daniel Stålhammar för att de ideellt ställde upp denna kväll, säger Emil Persson, sekreterare i Landskrona FDK och som även ansvarat för rapporten ovan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser