Annons

Sebastian och Anders visade storform vid Linjens hemmatävling

Bangolfklubben Linjen har åter stått som värd för en nationell tävling i bangolf, tillika första deltävlingen av ÖresundsTouren. 77 spelare startade i de fem klasserna. För hemmaklubben Linjen blev det en seger i klass B genom förstaårsjunioren Sebastian Andersson som snittade 33,0 på de tre varven. Sebastian fick också pris för lägsta varv med sitt 29-varv. B-klassen var den största tävlingsklassen med sina 32 tävlanden, vilket även gav ett niondepris till Linjens Kent Kirkegaard. ÖresundsTouren i bangolf spelas över fyra deltävlingar, vilka är kvalificerande till tourfinalen som avgörs i mitten på september. Sex skånska klubbar med nio anläggningar står bakom touren, som är inne på sitt fjärde år. Den öppna A-klassen, där de flesta spelarna hade ett handikapp lägre än 7, var på förhand ett riktigt ”getingbo”. Tre av spelarna representerar elitserieklubben Uppsala, som dominerar svensk bangolf och har vunnit elitserien de senaste nio åren. Ytterligare sex spelare representerar något av de svenska landslagen. Aldrig tidigare har därmed startfältet i A-klassen varit så starkt. Bäst för dagen med sina 92 slag över tre varv blev Peter Eriksson från Hjelmsjö, som totalt dominerande klassen med sitt fina spel. Peter har tidigare spelat i den tyska förstaligan i bangolf och har mycket rutin från sina år där. – Glädjande var att Linjens sistaårsjunior Anders Brandt, som inte spelat så mycket den senaste tiden, tog en femteplats på fina 105 slag och därmed slog många av elitspelarna, säger Andreas Feuk i Bangolfklubben Linjen. En positiv nyhet i övrigt var att fem av Linjens nya medlemmar gjorde tävlingsdebut på hemmatävlingen. Bäst av dessa var Tore Larsson med 64,3 i snitt. Wilma Liljekvist som är en av Linjens lovande ungdomar blev tvåa i Flickor C på sin första tävling och fick mycket beröm för sina fina rakslag. – ÖresundsTouren fortsätter nu med deltävlingar i Hässleholm, Malmö och Örkelljunga innan tourfinalen avgörs i mitten på september, avslutar Andreas Feuk.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser